Grootschalige inkoopactie voor verduurzaming van koopwoningen

04-06-2020 1305 keer bekeken 4 reacties

Inwoners van Winterswijk kunnen zich vanaf 10 juni 2020 inschrijven voor een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Met deze maatregelen kunnen inwoners de energierekening sterk verlagen.

De gemeente Winterswijk organiseert de actie in samenwerking met Winst uit je woning. Door de vraag binnen de hele gemeente te bundelen koopt Winst uit je woning voor alle bewoners tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in. Daar komt bij dat voor isolatiemaatregelen tot 30% subsidie beschikbaar is. Alle woningeigenaren met een eigen dak in Winterswijk kunnen zich tot 31 juli 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie op www.winstuitjewoning.nl/winterswijk (opent in nieuw tabblad).

Deze inkoopactie is onderdeel van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE regeling worden projecten opgezet om huiseigenaren te stimuleren tot (kleine) energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast wordt advies gegeven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. Kijk voor meer informatie over deze Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) op www.duurzaamwinterswijk.nl/rre.

4  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
P.A. van der Velden 10-06-20 om 10:29

Op de infosite van de gemeente Winterswijk staat:

"Met de RRE regeling worden projecten opgezet om huiseigenaren te stimuleren tot (kleine) energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen." 

Ik kan op de gehelele site geen nadere informatie oversubsidie op toctstrips, radiatorfolie of LED lampen vinden.

Ik wil hier graag meer informatie over.

Met vriendelijke groet,

P.A. van der Velden

Olivier Markestein 11-06-20 om 10:59

Beste heer/mevrouw van der Velden,

Bedankt voor uw bericht. De RRE regeling bestaat in Winterswijk uit meerdere projecten. Het eerste project is een inkoopactie voor de verduurzaming van koopwoningen. Dit project richt zich op zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Zie voor meer informatie:

https://www.duurzaamwinterswijk.nl/informatie/regeling+reductie+energiegebruik+rre/1675471.aspx?t=Grootschalige-inkoopactie-voor-verduurzaming-van-koopwoningen

Later dit jaar (na de zomer) volgt er een tweede project voor woningeigenaren, dat meer gericht zal zijn op kleine energiebesparende maatregelen in huis, zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen.

vragen 11-06-20 om 21:57

Graag meer informatie over:

1-Stel je laat regenwater in de tuin inzinken, afkoppelen van het riool. Hiervoor was ook een subsidie?

2-Het gebruiken van grijs water voor tuin en wc, hiervoor was ook een potje?

 

 

Olivier Markestein 12-06-20 om 17:07

Deze inkoopactie richt zich op energiebesparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en het optimaliseren van de CV installatie. Ook het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen is onderdeel van deze actie.

Het afkoppelen van de regenwater afvoer van het riool en/of het hergebruiken van water is zeker een duurzame maatregel, deze maatregelen zijn geen onderdeel van deze actie. Voor deze twee maatregelen is er op dit moment geen subsidieregeling.

Cookie-instellingen